A Ghost Story

Review:
Drama, Fantezie, Romance
Runtime: 1h 31min
7.6



A Ghost Story

(2017)




   Filmul asta este extrem de diferit fata de toate celelalte carora le-am facut recenzie. Nu este o productie hollywoodiana care are scopul de a te distra, de a te relaxa si/sau de a avea incasari record, ci este o productie de genul alora care sunt prezentate la anumite festivale de film cu o tema bine definita, fiind dur criticata de profesionisti. Pe scurt, nu este tipul clasic de film, ci este o opera de arta, un film care nu este pentru toata lumea, si nu multi pot sa-l inteleaga. In film este vorba de o fantoma afectiva care dupa moartea persoanei ce era ea inainte se intoarce acasa si urmareste cum evolueaza fostul sau partener de viata si nu numai. Asta e tot ce trebuie sa stii despre filmul asta. 



Comentariu personal:



   Povestea in sine este una simpla si nu chiar originala, dar evolueaza frumos ajungand la un final previzibil care totusi este extrem de heartbreaking. De-a lungul filmului exista cateva momente care dureaza putin cam mult si incepi a te plictisi si vreo 2 scene carora le inteleg rolul in film dar care sunt putin trase de par. 
   A Ghost Story este plin de momente poetice, de scene cu semnificatie majora. Dar ca sa intelegi toate aceste momente trebuie sa fii concentrat pe tot parcursul filmului si sa dai atentie la orice mic detaliu care apare in film, caci pana la urma, doar nu au filmat degeaba o scena tip Paranormal Activity.
   
   Personajele sunt foarte interesante si misterioase si ti-ai dori pe cat posibil sa aflii mai multe despre trecutul lor, iar spre final ti se ofera acest lucru, intr-o doza mica dar potrivita. Jocul actoricesc al fantomei este foarte bine executat de catre Casey Affleck, care daca nu stiti a fost castigatorul de anul trecut al premiilor Oscar pentru " Cel mai bun actor in rol principal " . Despre ceilalti actori nu am multe de spus caci nu ii cunosc, nici daca ii caut nu gasesc prea multe despre ei, dar in afara celor 2 iubiti care ofera cadrul principal, toti ceilalti sunt in mod vizibil studenti proaspat iesiti din facultatile de regie, teatru si film sau chiar amatori, in ciuda acestui lucru, toti fac o treaba buna. 


   Filmul este turnat binisor. Exista la un moment dat o faza din care se vede ca a fost taiat ceva la montaj, dar in afara de aceasta mica scapare, filmul este exemplar la aceasta categorie.

   Cred ca cel mai frumos lucru la acest film este dialogul care este scurt si la obiect, semnificativ si emotiv. Aici regasesc cred cel mai trist lucru pe care l-am vazut si auzit vreodata, deci faza aia...a fost..., fara cuvinte, mi-au dat cateva lacrimi. Toata duma la aceasta faza este ca dialogul incepe intr-un fel hilar, iti aduce un zambet pe fata si e cute sa zic asa, dar ultima replica, raspunsul oferit a fost genial. Pur si simplu, expresia mea s-a schimbat drastic. Zambetul a cazut de pe fata mea iar ochii mi s-au umezit in a doua secunda. Un impact asa de mare nu l-am mai avut la niciun film de pana acum. Scena asta a devenit in mod clar una dintre preferatele mele, iar momentul de dialog oferit de aceasta este cu siguranta cel mai frumos din toate filmele pe care le-am vazut la viata mea. 

   In final, A Ghost Story este un film excelent, o capodopera care are totusi cateva greseli grave, greseli de amator. Nu e un film la care sa mergi sa razi, sa te relaxezi. Da, te simti bine uitandu-te la el, totusi, aici esti la un alt nivel, urmaresti o creatie artistica contemporana si trebuie sa fii constient de asta cand te uiti, prin urmare, filmul nu poate fii apreciat de orice persoana care spune ca Pirates of the Carribean inca este o serie demna de Oscar si sa nu spuneti ca filmul a fost groaznic si ca n-ati inteles nimic din el daca voi in timp ce va uitati la acesta mai intrati de 20 de ori pe facebook, va faceti poze si puneti status ca va uitati la film impreuna cu X si Y " acasa la mine unde e cald si bine" .





Director: David Lowery

Actori:

Casey Affleck: Fantoma
Rooney Mara: Iubita



Comentarii

Trimiteți un comentariu