Avengers: Infinity War

Review:
Super eroi, Actiune, Aventura, SF
Runtime: 2h 29min
8.9




Avengers: Infinity War

(2018)




   Va spun din start ca filmul este exceptional si intrece orice asteptari. Este indraznet sa spun asta, dar filmul despre care voi vorbi eu astazi este unul dintre cele mai bune filme vazute de mine vreodata. O productie cu o gramada de actori buni, cu nume grele de la Hollywood, o productie care a necesitat 10 ani de munca.
   Povestea pe scurt si fara spoilere: Thanos, o entitate divinizata isi propune sa distruga jumatate din Univers, dar pentru a face asta are nevoie de cele 6 Pietre ale Infinitului. Astfel, Thanos porneste intr-o calatorie pentru a le colecta pe toate, iar Pamantul detine 2 astfel de pietre. Stiind ca lupta impotriva unei fiinte a carei putere este aproapiata de cea divina, cei mai mari super-eroi din universul Marvel se unesc pentru a-l confrunta.
    Da, stiu, la prima vedere povestea este foarte banala si intalnita in multe alte creatii, dar credeti-ma ca nu e deloc  asa. Mai sus am povestit doar ce trebuie voi sa stiti inainte de a intra in sala de cinema.

   Bun, si acum sa clarific una dintre cele 3 mari intrebari pe care toti si le pun cu privire la acest film. Pe urmatoarele 2 le voi discuta in sectiunea de comentariu personal. Dupa cum stiti sau nu, filmul asta a avut in spate aproape 10 ani de pregatire, 18 filme Marvel (daca doriti o sa fac ca si in cazul lu' Star Wars o postare despre tot Universul Marvel si daca doriti si DC. Lasati comentarii la aceasta recenzie cu parerea voastra ). Prin urmare, cea mai buna intrebare a voastra este:  " Pai si eu pot sa ma uit la acest film daca nu am vazut nicio alta productie Marvel dintre cele 18 enuntate? ". Raspunsul este DA. Vei intelege tot ce trebuie chiar daca nu esti fan al genului. Exista intr-adevar referinte la filmele anterioare, chiar si glume subtile, cateodata merge mai adanc si exista referinte chiar din comics pentru fanii adevarati, de asemenea, la inceput vei fii total dezorientat pentru ca nu stii ce se intampla, nu intelegi in prima scena ce cauta personajele alea acolo sau cum au ajuns in situatia asta * cough * uitati-va la Thor: Ragnarok * cough *, dar cam atat. Deci in final, chiar daca nu esti fan poti intelege cu usurinta 85-90% din film, iar asta este o performanta, un motiv urias pentru care Avengers: Infinity War este genial.




Comentariu personal:

   Actiunea in filmul asta este enorma, la fel si spatiul in care se desfasoara aceasta. Avem pe putin 8 locatii diferite in care actiunea este in floare. Si un lucru care mi s-a parut interesant este ca filmul ia cate un grup de personaje, fiecare are scopul sau, iar spre final incep cateva sa se intersecteze, iar asta e ceva unic pentru filmele Marvel, exact ca si la SW: The Last Jedi, doar ca in cazul de fata a iesit de 10 ori mai bine.


   Presupun ca aceasta recenzie se va baza mult pe critica personajelor. Voi vorbi despre personajele principale ale filmului, multe dintre ele au si aparut in trailere.

   Simt ca ar trebui sa incep cu Tony Stark sau cum mai este el cunoscut, Iron Man. Nu incep cu el pentru ca a fost cel mai bun din film si nici pentru motivul pe care multi din voi il aveti in cap, da? Nu incep cu el ca omagiu. Robert Downey Jr. il joaca pe excentricul milionar la fel de bine ca si pana acum. Nu are nimic in plus si nimic in minus, este exact ca si pana acum, dar da, mi-a placut prestatia lui in film, iar scopul sau ca personaj este clar. Avem cateva scene minunate cu Iron Man si il vedem evoluat ca si caracter, este de altfel unul dintre putinii oameni care reprezinta o amenintare cat de mica pentru Thanos. Avem asa cum ne-am obisnuit scene pline de umor cu el dar si de actiune, insa in filmul asta avem si doua, poate chair trei scene emotionante. Da, Iron Man sau Tony Stark este unul dintre cele mai bune personaje ale filmului.

   
   Thanos este super raufacatorul acestui film. Daca pana acum toata lumea se plangea ca Marvel nu a avut nici macar un raufacator care sa reprezinte ceva, care sa aiba un scop logic si frumos acum ne este prezentat insfarsit unul care intrece toate asteptarile. Este minunat si are o prestatie uimitoare. Josh Brolin se potriveste perfect acestui rol. Nu stiu cum se face, dar Marvel are o selectie fina de actori si a reusit aproape de fiecare data sa redea personajul unor actori astfel incat sa se potriveasca perfect. Thanos ocupa probabil cel mai mult timp in acest film, este foarte bine dezvoltat si ne este aratat intr-un mod extrem de bun motivul pentru care Thanos apare in acest film. Si il vedem de asemenea in multe ipostaze la care nu ne-am fii asteptat. Exista o scena care este una foarte importanta dar care dupa parerea mea a cam esuat. In acea scena, Thanos se presupune ca ar fii trebuit sa ofere un moment emotiv, afectiv si trist, da, o sa-l vezi pe maretul Thanos plangand dar nu o sa te emotioneze. 


   Ajungem la personajul meu preferat din acest film si jur ca nu ma asteptam sa-l plac atat de mult. Adica nu prea l-am simpatizat vreodata, dar in filmul asta, oohhh. Thor.
   Thor in filmul asta este genial, vorbind si de actorul Chris Hemsworth dar si de personaj. Vai dar ce prestatie ni se ofera. Mai sus am zis ca Iron Man este unul dintre putinii oameni care il pot rani in acest film pe Thanos. Ei bine, Thor este al doilea om care nu doar ca il poate rani, dar este in mod cert singurul care are puterea de a-l dobori. Poate ca stiti sau nu, Thor a evoluat mult in ultimul sau film, Thor: Ragnarok si si-a descatusat adevarata putere, dar in acest film este cu adevarat la nivelul unui zeu. Thor devine cel mai puternic super erou din momentul actual in Marvel Cinematic Universe. Cand este o scena in care apare Chris Hemsworth o sa razi mult dar dupa o sa ramai cu gura cascata. Bravo Marvel! Mi-ati livrat un adevarat caracter si nu m-am asteptat la asta.


   Steve Rogers in filmul asta este slab, destul de foarte slab. Nu am inteles exact ce doreste el sa faca. Preaia conducerea defensivei Pamantului, dar cam atat. Nu dovedeste nimic in aceasta productie si e chiar plictisitor. Numai introducerea lui in film este buna, bine, de fapt faza cand isi face aparitia este geniala, dar asta nu recompenseaza prestatia slaba din film. Nu vorbim aici despre prestatia actorului Chris Evans, ci despre aparitia personajului in sine.


   Vision stiti ca este unul dintre cei mai puternici membrii Avengers, dar in filmul asta este veriga slaba. Stim cu totii ca este vanat de Thanos, dar nu asta il face slab. Chiar nu pot sa-mi dau seama din ce cauza personajul asta este un minus mare de partea Avengers in acest film, trage in jos intreaga echipa din pricina relatiei pe care o are cu o anumita persoana, dar chiar si asa, Vision ar trebui sa fie capabil sa lupte impotriva lui Thanos de unul singur. 


   Bucky Barnes sau Winter Soldier sau romanasul nostru de la Hollywood nu apare prea mult in film. Nu aveam asteptari mari de la el, dar totusi, singurul lucru pe care-l face pe aici este sa traga cu o arma. Asta ma enerveaza pentru ca adevaratii fani Marvel stiu ce potential are Winter Soldier. Este o faza faina spre sfarsitul filmului cu el si Rocket Raccon, dar in rest este slab rau. 


   Dr. Strange are in schimb o prestatie buna. Se vede ca a evoluat mult de la filmul sau solo si avem nevoie in mod cert de un al doilea film cu acesta in rol principal. In film, Dr. Strange este personajul care prin doua faze diferite, una aflata la mijlocul filmului si cealalta la sfarsit ne ofera un raspuns cu privire la " Ce Dracu' tocmai s-a-ntamplat? " Va garantez ca o sa va puneti intrebarea asta cand se aprind luminile din sala de cinema. Deci va cer sa fiti foarte atenti la el. 

   Spider-Man este surpriza placuta a acestui film. Tom Holland incepe sa-l aprofundeze pe Peter Parker care este un personaj foarte complex. Spider-Man mi-a oferit cateva scene uimitoare si nu m-am asteptat deloc sa aiba un impact asa de mare in acest film. Chiar daca nu are un anumit rol in poveste, pot sa spun ca a facut filmul mai amuzant si mai interactiv. Felicitari!


   Star-Lord nu este o dezamagire pentru ca ofera cea mai mare parte a efectului comic si are cateva scene foarte tari, dar pot spune ca ma asteptam la mai multe din partea lui, exact ca si in cazul lui Winter Soldier, acesta are un potential urias si nu e nevoie sa aveti cultura vasta in istoria Marvel, ci doar sa fii vazut filmele Guardians of the Galaxy.


   Bruce Banner si doar Bruce Banner pentru ca in filmul asta nu exista Hulk. Pe mine unul nu m-a deranjat pentru ca oricum il urasc pe Hulk si mi se pare ca e cel mai stupid erou din Avengers. Este iubit de mult lume si nu inteleg de ce pentru ca este pur si simplu o bestie fara minte care zdrobeste tot. Nici macar nu e asa de puternic, sunt sute de caractere din Marvel care-l pot bate cu usurinta. Cu toate astea, nu avem nimic spectaculos venit din partea lui, este putin dezamagitor.


   Cam acestea sunt personajele despre care am dorit sa discut. Sunt bineinteles multe altele, dar fie nu apar prea mult in film, fie au o prestatie care nu-mi permite sa spun ceva interesant. Sunt enorm de multe caractere antrenate in acest film si e absolut imposibil sa le acorde timp tuturor pentru ca ar iesi un film de 4-5 ore, e logic ca nu poate fiecare personaj sa fie conturat si a fost nevoie de cateva sacrificii. Cu toate astea, per total, filmul ne ofera o experienta frumoasa cu privire la personaje, nu ai prea multe de reprosat decat daca esti fan infocat al unuia dintre personaje cum sunt eu cu Winter Soldier. 
   Acum sa raspund la intrebarea cu numarul 2. " Cati eroi mor in acest film? Si de asemenea, cine sunt acestia?? ". E logic ca nu o sa raspund la intrebarea asta, deci linistiti-va, stati jos, ramaneti pe pagina, nu iesiti. Intrebarea asta este asa populara pentru ca e logic ca intr-o astfel de confruntare sa fie varsat mult sange. Totusi, eu personal nu m-am asteptat la atatea morti. Am fost chiar socat, si de asemenea, nici macar voi nu v-ati fii asteptat ca unele dintre acele personaje sa moara. Filmul debuteaza in forta, cu o scena de actiune care te pune imediat pe scaun si iti zice ca nu e de gluma. Cei de la Marvel au avut grija de data asta sa iti zica inca din primele 5 minute ca niciun personaj drag tie nu este in siguranta si ca va trebui sa stai cu sufletul la gura pana la final. Moartea celui de-al doilea personaj care este prezentata la inceput, in primele 10 minute, a fost foarte neasteptata pentru mine si am fost si afectat. Deci da, in primele 10 minute mor deja 2 personaje, stiu, dureros, deci zic sa va tineti bine la filmul acesta daca sunteti fani inraiti. Pur si simplu dupa ce a murit acel personaj timp de 5 minute am stat si m-am gandit " Ba, serios? E real? Sigur e real? Chiar muri? Ba, ziceti-mi ca n-a murit ". Inca astept un raspuns negativ la intrebarile pe care mi le-am pus.


   Efectele speciale din acest film sunt wow. Chiar nu ma asteptam sa fie asa de bune. Nu e ca si cum cei de la Marvel au avut pana acum efecte proaste, dar am fost total surprins de calitatea efectelor speciale, mai ales ca a fost folosit muuuult CGI, au lucrat extrem de multe scene pe green screen si ma asteptam sa fie in cel mai bun mod la fel de spectaculos ca si Black Panther in materie de efecte speciale.


   Finalul filmului este unul fucked up dupa cum poate v-ati dat seama din reactia celor care au vazut deja filmul dar si daca ati citit cumva printre randurile scrise de mine. Da, a fost un final frumos, dar foarte diferit si controversat. Finalul este chiar foarte frumos dupa parerea mea, chiar daca unii s-au suparat din cauza acestuia. Acum vine raspunsul la a treia intrebare " Va exista partea a doua a acestui film? " Da, in mod clar va exista. Cei de la Marvel au anuntat un al patrulea film Avengers, chiar daca nu l-au numit deja continuare a filmului Infinity War iti poti da seama ca va juca acest rol. Daca inca esti sceptic si inca nu crezi intr-o continuare nici dupa cei ai vazut finalul care este si asa destul de controversat, atunci asteapta pana la after credits. Fanii genului stiu asta, dar acum vorbesc cu cei care nu au vazut inca filme cu super-eroi. In 95% din cazuri, la finalul filmului, dupa ce este afisata toata distributia o sa apara inca o scena sau chiar doua. Deci sa nu va ridicati si asteptati 5-6 minute pana cand se termina crediturile. Scena aia in mod clar te va face sa astepti partea a doua. 




   In final, Avengers: Infinity War este cel mai spectaculos film Marvel, foarte surprinzator, foarte spectaculos, este dupa parerea mea cel mai bun film Marvel, va fii probabil cel mai spectaculos film din acest an si unul dintre cele mai bune filme din istorie. Da, poate ca-s nebun ca-l numesc asa dar jur ca m-a lasat masca. Vei trece printr-o multitudine de emotii pe parcursul filmului, nu va exista niciun moment in care sa te plictisesti, daca te atasezi de un anumit personaj o sa stai pana la final cu ochii lipiti de ecran ca nu cumva sa pateasca ceva pentru ca filmul este foarte sangeros. E un film genial, cat de mult ai uri tu super-eroii, nu ai cum sa negi ca filmul asta nu e cel putin spectaculos. Sunt multi oameni care se cred ei prea maturi pentru o poveste cu omul paianjen sau cu batman sau cu superman, dar nu fiti ca acei oameni. Este exact ca si proverbul ala, nu judeca cartea dupa coperta. Du-te la filmul asta acum. Este 3D, du-te si uita-te la el pentru ca ratezi o experienta cinematografica unica. Ce mai astepti? De ce nu te imbraci deja? Hai ca acum o sa urmeze sa mai numesc distributia, hai, inchide site-ul, imbraca-te, ia-ti vreo 35 de lei cu tine si du-te la film pentru ca merita din plin. 




Directori: Anthony si Joe Russo 

Actori:

Robert Downey Jr. - Tony Stark / Iron Man
Josh Brolin - Thanos
Chris Hemsworth -  Thor
Chris Evans - Steve Rogers / Captain America 
Sebastian Stan - Bucky Barnes / Winter Soldier
Chris Pratt - Peter Quill / Star-Lord
Tom Holland - Peter Parker / Spider-Man
Benedict Cumberbatch - Dr. Strange
Scarlett Johansson -  Natasha Romanoff / Black Widow 
Chadwick Boseman - T'Challa / Black Panther 
Zoe Saldana - Gamora 
Mark Ruffalo - Bruce Banner / Hulk 
Don Cheadle - James Rhodes / Warmachine
Karen Gilan - Nebula
Tom Hiddleston - Loki
Paul Bettany - Vision 
Elizabeth Olsen - Wanda Maximoff / Scarlet Witch
Anthony Mackie - Sam Wilson / Falcon
Idris Elba - Heimdall
Peter Dinklage - Eitri
Vin Diesel - Groot (voce )
Letitia Wright - Shuri 










Comentarii